Kannikegade 16, Aarhus C

Domicillejemål i historisk ejendom

Beskrivelse

Kannikegade er en historisk central beliggende gade, midt i Aarhus. Gaden er kendetegnet ved placeringen af Aarhus Teater, CABINN Hotel Aarhus og flere spisesteder.

Kannikegade starter ved Bispetorvet, hvor Aarhus Domkirke ligger og hvor Strøget slutter. I den anden ende af Kannikegade ligger Skolegade, som er kendt for sine mange spisesteder.

Parallelt med Kannikegade ligger Åboulevarden, hvor mange af byens caféer holder til.

En meget central og attraktiv placering for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kursister.

Unik uddannelsesejendom som emmer af historie i hjertet af Aarhus C. Ejendommen er opført i 1903 under ledelse af kongelig bygningsinspektør Hack Kampmann og er Aarhus' tidligere Post- og Telegrafbygning. Nuværende benyttelse er Retten i Aarhus; henholdsvis Fogedretten og Skifteretten.

Både udvendigt og indvendigt er ejendommens gamle detajler bevarede, hvor man bl.a. i ankomsthallen har bevaret de smukke vægmalerier af postvogne, det originale glastag samt træpanelerne på væggene. Ligledes er ejendommens hovedtraooe og repos udsmykket med originale svalemalerier. Disse smukke og originale detaljer bidrager til en unik stemning.

Lejemålet består af lokaler i varierende størrelser som er velegnet til undervisning, stor og præsentabel hall, flot trappeopløb, og køkken- samt toiletfaciliteter.

Parterret har oprindeligt været anvendt til hestestald til de heste, som trak postvognene, og der er derfor en yderst god loftshøjde her. Parterret kan ved fremtidig indretning benyttes til kantine, interne mødelokaler og auditorium.

Ejendommens fremtidige indretning byder på mange muligheder, herunder mindre eller større klasselokaler eller en blanding heraf. Lejemålet kan stort set skræddersys til jeres uddannelsesinstitution.

I nærområdet er der mulighed for at leje et stort antal af pakreringspladser til medarbejdere.

Ejendommen tilgås nemt fra letbane- og busstop blot få hundrede meter fra ejendommen.

Ejendommen er energimærket med karakteren F.
  • Samlet etageareal: 3.507 m²
  • Aarhus' tidligere Post- og Telegrafbygning
  • Centralt beliggende ved Domkirken
  • Parkering kan medlejes
  • Årlig leje: 1.310 kr. pr. m² ekskl. drift

Kontor

Leje kr. 4.384.660
Areal 3.507 m2
Sagsnr. 291721
Adresse Kannikegade 16
8000 Aarhus C
Facade
Facade
Facade
Udendørs
Udendørs
Gang
Kontor
Indendørs
Kontor
Trappe
Repos
Indendørs
Kontor
Indendørs
Kontor
Kontor
Kontor
Kontor
Trappe
Facade
Udendørs
Udendørs
Alle plan (1x1)
Luk